VIKTIG INFORMATION

Alla bilder och innehåll på den här hemsidan (borg-mattisson.se) ägs av mig, Christoffer Borg Mattisson. Kontakta mig om du har frågor eller funderingar kring innehållet och bilderna jag lägger ut. 

Personlig användning via sociala medier som t ex Twitter, Instagram och Facebook är accepterat (ska då återges med antingen byline, Foto: Christoffer Borg Mattisson / borg-mattisson.se eller via taggning/länkning till mitt konto @borgmattisson) och får göras så länge det inte sker i en ekonomisk vinning eller som marknadsföringsmaterial. Spelare och föreningar får lov att använda bilderna om ovanstående uppfylls. För kommersiell användning - läs längre ner.

VANLIGA FRÅGOR

FRÅGA: FÅR JAG LADDA NER OCH SPARA BILDERNA FRÅN DIN HEMSIDA?

Svar: Ja absolut, tänk på att inte redigera eller förvränga bilderna då det är min signatur på bilderna och det då kan se tokigt ut. Det är OK att slänga på ett filter eller liknande. Är det någon specifik bild på dig eller ditt lag som du vill ha högupplöst så är det bara att kontakta mig via mail eller sms så löser jag det. 

Personlig användning via sociala medier som t ex Twitter, Instagram och Facebook är accepterat (ska då återges med antingen byline, Foto: Christoffer Borg Mattisson / borg-mattisson.se eller via taggning/länkning till mitt konto @borgmattisson) och får göras så länge det inte sker i en ekonomisk vinning eller som marknadsföringsmaterial. Spelare och föreningar får lov att använda bilderna om ovanstående uppfylls.

FRÅGA: FÅR JAG LÄGGA UT DINA BILDER PÅ MIN HEMSIDA/BLOGG/LAGETS HEMSIDA?

Svar: Givetvis! Behåll bilden som den är, dvs inte förvränga eller retuschera på något sätt. Namnge mig som Fotograf Christoffer Borg Mattisson och hör av dig till mig om ni  publicerar. Det räcker med att maila/smsa mig så jag vet att du använt bilden.

Personlig användning via sociala medier som t ex Twitter, Instagram och Facebook är accepterat (ska då återges med antingen byline, Foto: Christoffer Borg Mattisson / borg-mattisson.se eller via taggning/länkning till mitt konto @borgmattisson) och får göras så länge det inte sker i en ekonomisk vinning eller som marknadsföringsmaterial. Spelare och föreningar får lov att använda bilderna om ovanstående uppfylls.

FRÅGA: HUR MÅNGA BILDER TAR DU PER MATCH? 

Svar: Då jag fotar både anfall och försvar för båda lagen under hela matchen så blir det en del. I många fall kommer jag hem med över 1000 bilder. Varför? Jo därför att långt ifrån alla bilder blir tillräckligt bra eller skarpa för att kunna användas. Jag försöker alltid att få med alla spelare/deltagare i matchen/tävlingen, då blir det en hel del bilder.


FRÅGA: VAD KOSTAR EN BILD OM JAG VILL KÖPA EN AV DIG?

Svar: Är bilden för privat användning så kostar det 100:- att få en högupplöst* bild skickad till sig. Kontakta mig via mail eller sms om du vill köpa en bild. Mail: christoffer@borg-mattisson.se // sms: 070-7773603.

* .jpeg-format med minst 2000 px på kortaste sidan. 300 DPI, dvs tryckvänlig om du vill skriva ut bilden på stort papper.

FRÅGA: JAG VILL ANVÄNDA EN AV DINA SPORTBILDER KOMMERSIELLT, TILL EN REKLAMKAMPANJ / ARTIKEL / KATALOG ETC, VAD KOSTAR EN BILD?

Svar: Kommersiella bilder säljer jag genom Bildbyrån som jag frilansar åt. Välj ut vilken/vilka bild/er ni vill använda så lotsar jag er rätt.

FRÅGA: JAG FINNS MED PÅ DIN HEMSIDA MOT MIN VILJA, KAN DU TA BORT BILDEN?

Svar: Självklart. Kontakta mig via mail eller sms så tar jag bort bilden/bilderna direkt.

FRÅGA: HAR DU BILDER PÅ MIG? JAG SPELAR I "LAG" OCH HADE "NUMMER" PÅ TRÖJAN I "TÄVLINGEN"?

Svar: Om jag var på tävlingen och du såg mig stå vid planen med en kamera när du spelade så är chansen stor. När jag täcker till exempel en större turnering så försöker jag att få med så många spelare som möjligt på bild men ibland missar jag någon - tyvärr. Kontakta mig via mail eller sms så kanske det finns en bild eller två på just dig. Prova även att söka efter ditt namn/lag/match i bildarkivet i menyn. Klicka här för att komma dit.

FRÅGA: KAN DU KOMMA OCH FOTA VÅR MATCH?

Svar: Jag är alltid tacksam när mina följare vill att jag ska komma och fota deras matcher. Dock är det inte alltid så att jag kan men med god framförhållning så är det inget som är omöjligt. Kontakta mig via mail eller sms i god tid innan match.

FRÅGA: VEM ÄR DU?

Svar: Du kan läsa mer om mig här: borg-mattisson.se/om-mig

FRÅGA: VEM ÄR ANSVARIG UTGIVARE PÅ WEBBPLATSEN?

Svar: Det är Christoffer Borg Mattisson, kontakta mig här.


INFORMATION IN ENGLISH

The pictures are free to use and download if you give me photo cred (Photo: Christoffer Borg Mattisson / borg-mattisson.se) or tag me in the picture if you are going to share the picture at social media. For commercial use, contact me. For newspapers, contact me and I will send high resolution images to you. It is not allowed to crop or distort the image. Contact me at christoffer@borg-mattisson.se

VIKTIG INFORMATION KRING UPPHOVSRÄTT

UPPHOVSRÄTTSLAGEN

Fotografen äger enligt Sveriges grundlag upphovsrätten till bilderna. Enligt upphovsrättslagen är det fotografen som är upphovsman, och har rättsligt skydd för bilden. Upphovsrätten samt användningsrätten till bildmaterialet tillhör alltså fotografen.

FOTOGRAFENS ENSAMRÄTT

Fotografen har en ensamrätt till sina fotografiska verk i samma stund som de har skapats. Ensamrätten innebär att det enbart är fotografen som har rätt att sprida, göra exemplar av, överföra eller på annat sätt göra fotografierna tillgängliga för allmänheten. Fotografen har även ensamrätt att ändra sitt fotografiska verk eller att överföra det till en annan konstart. Ensamrätten innebär att alla andra som vill använda ett fotografiskt verk måste ha tillstånd från fotografen Läs mer här: https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-1960729-om-upphovsratt-till-litterara-och_sfs-1960-729


Untitled photo

Fotograf Christoffer Borg Mattisson

Jag är en frilansande fotograf som utgår från Eslöv, där jag också har min fullutrustade fotostudio. De vanligaste fotouppdragen är inom sport-, & företagsfotografering, porträttfoto samt evenemangsfotografering, men jag gör givetvis mer än så. Jag fotograferar på uppdrag av så väl föreningar, tidningar, nyhetssajter och mediehus, som företag som behöver bättre bilder men även åt privatpersoner så klart. Sedan årsskiftet 2017/18 gör jag merparten av mina sportbevakningar åt Bildbyrån som är Sveriges ledande sportbildbyrå. Läs mer här -> Om mig

Finns du med på bild mot din vilja?

Kontakta mig så tar jag genast bort bilden/bilderna.

Kontakta mig på christoffer@borg-mattisson.se eller 070-7773603


Samtliga bilder i mitt bildarkiv är tagna med ett journalistiskt syfte. De faller därför under tryckfrihetsförordningen och lagen om yttrandefrihet (TF/YGL)

Powered by SmugMug Owner Log In